Vágólapra másolva!
Bulgáriáról általában a Fekete-tenger-parti nyaralóhelyek jutnak az ember eszébe, de jó tudni, hogy az ország területének egyharmadát síelésre kiválóan alkalmas, gyönyörű hegyek borítják, melyek magassága eléri a 3000 métert. A más európai síterületekhez képest jóval kedvezőbb árú bolgár síterepek közül a három legismertebb: Borovec, Pamporovo és Banszko.
Forrás: ORIGO
Pamporovo


A Rila hegység északi lejtőin, 1350 méter magasan fekszik Bulgária legnagyobb nemzetközi téli üdülőcentruma, Borovec. A számos sí-világversenynek otthont adó síparadicsomban a lesiklás mellett kipróbálhatjuk a sífutást, a síugrást és a biatlont is. Itt található az ország leghosszabb lesiklópályája, amely 5800 méteres. A pályák három különböző régióban találhatók, melyekhez nagy kapacitású felvonórendszer tartozik: 2 ülőlift, 6 húzólift, bébiliftek és egy kabinos lift, mely 20 perc alatt ér fel a 4824 méter magasan kezdődő pályára. A reggel háromnegyed 9-től délután fél 5-ig üzemelő felvonóknál hétköznap sosem kell sorban állástól tartani.

1650 méter magasan fekszik Pamporovo, Európa legdélibb síterepe. A hegyi üdülőhelyek közül itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, ennek ellenére a síterepek az egész téli szezonban havasak. A síközpontban a kezdők éppúgy találnak tudásszintüknek megfelelő gyakorló pályát, mint a profi síelők, akik óriásszlalom-lesiklópályán tehetik próbára tudásukat.

Forrás: ORIGO

A Pirin-hegység

Pirin-hegység