Vágólapra másolva!

Magyar családok síversenye a hétvégén

Az ausztriai Semmeringben rendezik meg február 15-én a korábban már Volvo kupa néven ismertté vált amatőr síversenyt, amely idén az I. Országos Családi Síbajnokság nevet viseli. A jelentkezésre még szerdán is van lehetőség.

A családi síverseny lényege, hogy egy csapatban legalább két családtagnak és legalább egy szülő-gyermek viszonynak kell lennie. A gyerek viszont lehet nagykorú is. Az eredmény családok között alakult, a győztesek érmeket és kupát vihetnek haza. A részvétel fontosságát azzal hangsúlyozzák a szervezők, hogy a legértékesebb nyereményeket tombolán sorsolják ki a versenyzők között.

Síbörzék Pesten és Budán/sport/x-mag/20030108siborzek.htmlSíedzések a teljes szezonra/sport/x-mag/20021217siedzesek.html

A verseny műfaja óriásműlesiklás, mindössze egy futamot kell teljesíteni. A csapatok eredményét a veresnykiírásban szereplő arányok alapján számítják. Ez kedvez a nagy családoknak a gyerekeknek és az időseknek. Az országos ráadásul négy régióra osztották, így négy kategóriában is eredményt hiretnek.

Nevezni a Nordica márkaboltban lehet személyesen (1027 Budapest, Margit krt. 46.), vagy faxon (06-1-201-0079). Információs szám: 06-1-214-7985. A nevezési díj 2000 forint csapatonként. Semmering az egyik legközelebbi ausztriai síközpont, a határtól mintegy egy óra autóval.