Vágólapra másolva!
A tavalyinál 50 tonnával több pontyot telepítenek az idén a Balatonba; a haltelepítés áprilisban és májusban a csukákkal kezdődik, május-júniusban a süllőkkel folytatódik, a másodnyaras pontyot pedig ősszel telepítik a tóba.




Csukából a társaság somogyi halastavaiból idén a néhány hónapos előnevelt, pár centis kis csukák mellett egynyaras halakat is terveznek a Balatonba engedni.

Drágulnak a horgászje-gyek a Balatonnál/sport/x-mag/20030106abalatonon.htmlKiszedik a Balatonból a horgászkellékeket/sport/x-mag/20021122kiszedik.html

Az ágazatvezető kiemelte: a társaság ezzel is szeretne hozzájárulni a horgász idegenforgalom fejlődéséhez. Ezenkívül a cég 13 halőre korszerű műszaki eszközöket kap, így várhatóan eredményesebben tudnak majd fellépni az orvhalászat ellen.

A haltelepítés növelésével és a halőrzés megszigorításával a társaság igyekszik ellensúlyozni a horgászjegyek árának idei 40 százalékos emelését, ami mintegy százezer horgászt érint - mondta a társaság halászati ágazatának a vezetője.