Társoldalunk:

Átmenetileg többfelé vált az expedíció

Február elején több változás is érte csapatunkat. Messzebbre távolodtunk az alaptábortól, mert mindannyian új terepen szerettünk volna dolgozni, több részre szakadva végeztük munkánkat, s az időjárás is sokkal rosszabbra fordult.

Forrás: ORIGO
Esti megérkezésünk az argentin Jubany-állomásra nagy örömöt váltott ki, szinte régi jó ismerősökként fogadtak minket. Egy külön kis házban szállásoltak el, és valóban úgy érezhettük, mintha az állomáshoz tartoznánk. Az ott töltött napok során megfeszített erővel forgattunk, amelyet élményszerű étkezések szakítottak meg, illetve a munka végeztével fergeteges latin estek zártak.

Évának és Balázsnak már az első délelőtt lehetősége nyílt helikopterrel visszautazni az alaptáborba, amit örömmel ki is használtak, mivel munkájuk ott várta őket. Természetesen magukkal vitték korábban ledepózott élelmiszer-adagunkat is, amelyet még januárban hoztunk vissza az argentin állomásra.

Az állomás vezetője február 6-ára is elintézett valahogy egy helikoptert, amely Veronikát kissé meglepő módon a brazil Ferraz állomásra repítette el. Négyen férfiak pedig 6-8 órát gyalogolva jutottunk vissza a sátrakhoz, miközben a lelkes operatőrök szinte folyamatosan készítették felvételeiket. Ezért csak hajnali fél 3-ra érkeztünk meg.

Ott azonban csak egy rövid levél várt ránk, amelyben Éva és Balázs leírták, hogy két napra elkísérnek egy cseh kutatót a perui állomásra, amely az Admiralitás-öböl egy másik partszakaszán található.

Fiar Sándor

Előző
Következő