Vágólapra másolva!
A sokévi minimumtól 3, a sokévi átlagtól pedig 15-20 centiméterrel marad el a Balaton 67 centiméteres mostani vízállása.
Forrás: MTI


Az őszi 37 centiméteres mélypont óta fokozatosan növekszik a magyar tenger vízszintje; a jelentős téli csapadéknak s a várható tavaszi utánpótlásnak köszönhetően az időjárási előrejelzések és a hó vízkészlete alapján májusra 90-95 centiméteres vízállásra számítanak a szakemberek.

A tó átlagos vízmélysége megint majdnem eléri a 3 métert: jelenleg 2 méter 97 centiméter a Balaton átlagmélysége - tudatta Fejér Vilmos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriuma előtt a tó jege 34 centiméter vastag, a víz a jégpáncél alatt 1,5 Celsius-fok hőmérsékletű - tájékoztattak a siófoki
állomás ügyeletén.

Hatvancentis jég és hó a Balatonon/sport/x-mag/20030213hatvancentis.html

A Balatont évek óta nem borította ilyen vastag jég március elején; a jégtakaró felső rétege latyakos, s az olvadó hó gyakorlatilag már lehetetlenné teszi a téli sportok űzését.

A hét végén az olvadás ellenére sokfelé még rámerészkedtek a tó jegére az emberek, de komolyabb baleset továbbra sem történt a Balatonon.

Ezen a lassan véget érő télen egyetlen tragikus eset sem fordult elő a jég beszakadása miatt - tudtuk meg a Balatoni Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság siófoki ügyeletesétől.