Vágólapra másolva!
Az Oktatási, valamint a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával a jövő évi athéni játékok előtt ismét megrendezik a korábban már háromszor is nagy sikerrel lebonyolított Olimpiai Ötpróbát, az első versenyekre szombaton kerül sor a fővárosban és 22 vidéki helyszínen. A legjobbak és a legszerencsésebbek közül nyolcan ott lehetnek a jövő évi ötkarikás versenyeken.

- A kormány természetesnek tartja, hogy felvállalja ezt a nagyszabású eseményt, hiszen az európai uniós csatlakozás küszöbén kiemelt figyelmet kíván fordítani a szabadidő- és diáksportra, valamint az egészségmegőrzésre - mondta az eseménysorozat sajtótájékoztatóján Jánosi György sportminiszter.

Az egyéni, illetve iskolai viadalokon gyalogtúrával, futással, kerékpározással, triatlonban vagy duatlonban, valamint úszásban gyűjthetik a pontokat a vállalkozó kedvűek, a szervezők minden alkalommal biztosítják a részvételi lehetőséget a fogyatékos sportolók számára is. Az Olimpiai Ötpróba 2004 júliusában zárul.

A teljesítmények regisztrálására szolgáló úgynevezett próbakönyv 500 forintba kerül, az egyes helyszíneken változó összegű nevezési díj befizetése ellenében lehet indulni.

A résztvevők a különféle ajándéktárgyak (adidas sportfelszerelési cikkek, Yamaha-robogók stb.) mellett athéni utazást is nyerhetnek, miután azok között, akik az ötpróba mindegyikében egyenként legalább 10-10 pontot gyüjtenek (egy versenyen való indulással maximum 4-4 pontot lehet "elkönyvelni"), 8 olimpiai utat sorsolnak ki.