Vágólapra másolva!
Egy héttel a történelmi győzelem után megérkezett Genfbe a vitorlás Amerika-kupa győztes Alinghi csapata. A svájci együttes a világ legrégebbi, 152 éves versenysorozatán első európai gárdaként diadalmaskodott Aucklandben.

A repülőtéren Pascal Couchepin államfő és néhány száz újságíró, valamint fotós várta a hősöket. Elsőként a szindikátus vezetője, Ernesto Bertarelli lépett ki a repülőgép ajtaján kezében a trófeával, az ezüst kancsóval. Az igazi, három napig tartó ünneplés este a Genfi-tó partján kezdődik tűzijátékkal és koncertekkel. Erre több tízezer szurkolót várnak.

A tervek szerint Genfben egy teret neveznek el az Alinghiről. A svájciak óriási meglepetésre az Amerika Kupa-döntőjében 5-0-ra nyertek a címvédő Team New Zealand ellen, így az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland után negyedik országként hódították el a trófeát, s ők rendezhetik a következő sorozatot, várhatólag 2007-ben. Az első európai siker mellett arra sem volt még példa, hogy a versenyen először induló csapat az élen végezzen.