Vágólapra másolva!
A hét végén, szombaton reggel hatodik alkalommal vág neki a mezőny a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba nemzetközi szupermaratoni 199 kilométeres távjának. Az első napon ezúttal is Aradig futnak a résztvevők, majd egy éjszakai pihenőt követően másnap megteszik a távot visszafelé is, és várhatóan vasárnap a kora délutáni órákban érnek vissza Békéscsabára.

A közel 200 kilométer megtételére tizenegy versenyző vállalkozott, akik között ott van az elmúlt évek minden "nagyágyúja". Benevezett a versenyre a tavalyi győztes görög-ausztrál Yannis Kouros, az azt megelőző esztendő legjobbja, az orosz Anatolij Kruglikov, az 1998. évi bajnok Bogár János, és természetesen nem hiányozhat a mezőnyből a korábbi kétszeres győztes békéscsabai Vozár Attila, valamint a város másik szupermaratonistája, Molnár János. Az egyéni verseny mellett sor kerül a 4+1 fős csapatok váltóversenyére is - ebben a kategóriában 45 magyar és öt román csapat indul.

Szenzáció a szupermaratonon/sport/x-mag/20030318szenzacio.html

A versenyhez kapcsolódóan május 18-ra, vasárnapra kitűnő programot állítottak össze a szervezők, hiszen a városháza előtti téren déltől az esti eredményhirdetésig nemcsak érdekes bemutatókat láthatnak az érdeklődök, hanem különböző majális jellegű "Mozdulj velünk!" programokban is részt vehetnek.

Fábik Tibor