Vágólapra másolva!
Tavaly közel kétszázezren látogattak ki a Népstadion és Intézményei területén rendezett Sport Sziget Fesztiválra, s a rendezők idén, június 13-15-e között is hasonló érdeklődésre számítanak. A nyárindító fesztivál három nap pörgést, sportolást, bulikat, koncerteket és extrém látványosságokat ígér; a szlogen: 100% buli, 0% belépő!

A Sport Szigetre kilátogatók 28 helyszínen temérdek sportágban tesztelhetik jártasságukat vagy szurkolhatnak a rendezvényen fellépő sztároknak. Kezdve az utóbbiakkal a sort, a kosárlabdapályán ott lesz például a világhírű Slam Nation francia formáció, amely az NBA-ben rendszeresen fellép mint hangulatfelelős. S a virtuózok ezúttal nemcsak maguk között parádéznak, hanem megmérkőznek a magyar élvonalból verbuvált All Star válogatottal is.

S ez sem lesz éppen gyenge alakulat, mert a gerincét a bajnok Körmend, az ezüstérmes Kaposvár, valamint a Falco játékosai adják, és többek között Trummer Rudolf, Grebenár Péter, Samir Mujanovic, Dzunics Branislav, Stojan Ivkovic és Simon Balázs. Az atlétikát népszerűsítve, az ugrógálán az Eb-ezüstérmes, a magyar csúcsot kerek 2 méterrel tartó Győrffy Dóra ellen a vállalkozó kedvűek saját készítésű extrém ugróeszközökkel is versenybe szállhatnak. A harcművészeti bemutató bajnokságon közel ötven stílus mutatkozik be.

A Sport Sziget tavalyi talán legnagyobb látványossága a pénzdíjas snowboardverseny volt, amelyet idén is megrendeznek: egy erre az alkalomra felállított mobil medencébe ugranak a versenyzők. S itt kerül sor a búvárbemutatókra is, amelybe a közönség is beszállhat, már aki hoz magával fürdőruhát. Erre azért is szükség lehet, mert a rendezők igazi beach-hangulatot varázsolnak a szigetre: a strandsportágak mindegyikébe be lehet szállni: röplabda, foci, kézilabda és korfball is szerepel a kínálatban. A legbátrabbak a bungee jumping zónában 50 és 100 méter magasból vethetik magukat a mélybe. A kevésbé bátrak a "mitugrász-parkban" ugróasztalokon gyakorlatozhatnak. Az extrém-parkban 22 m magas kalandvár térlabirintussal, szabadesés-szimulátorral, mászófallal, indiánhíddal és sok más adrenalincukkoló eszközzel várja az érdeklődőket.

Aki inkább csak nézelődni szeretne, az megteheti az "életmód-expón" vagy a "sport-piacon", s élvezheti a zenei kínálatot, amely szintén széles körű: többek között fellép a Chumbawamba, a Kispál és a Borz, az Emil Rulez!, a Zanzibár, a Back II Black, Ganxta Zolee, az Animal Cannibals, Roy és Ádám.

Fábik Tibor