Vágólapra másolva!
Az összesen 2,4 millió forintos összdíjért a Balaton öblében kialakított pályán szombaton rajtol az idei strandvízilabda-bajnokság.  A Club Aliga, a tavalyi ob döntőjének színhelye ezúttal a sorozat nyitóeseményének ad otthont, itt kezdik meg a Magyar Strandvízilabda Egyesület szervezésében mind a 8 fős proficsapatok, mind pedig az alkalmilag összeálló amatőrök is a maguk vízi csatározását, utóbbiak a bajnokságnak ezúttal is főszponzorául szegődött Dreher ajándékaiért, előbbiek pedig a legjobbaknak komoly summát is jelentő érmes helyezésekért.

Az aligait követik az egri (július 12.), a tiszaújvárosi (július 19.) és a dunaújvárosi (július 26.) selejtezők - amelyeknek a győztesei egységesen 100 ezer, második helyezettjei pedig 50 ezer forintot kapnak -, majd a kiskunmajsai elődöntőt rendezik meg (augusztus 2-3.), végül az augusztus 9-i döntő zárja a bajnokságot a lepencei strandon. A fináléban negyedikként végző együttes 100 ezer forintra számíthat, a bronzérmes ennek a duplájára, a második helyezett pénzjutalma 500 ezer forint, míg a bajnokcsapatot 1 millió forint illeti meg.

A hagyományoshoz képest kisebb méretű pályán, kisebb kapuval, apróbb labdával és egyidejűleg csapatonként négy-négy pólóssal (egy kapus plusz három mezőnyjátékos) vívott mérkőzéseken az idén is sztárok sokasága száll majd vízbe a különböző proficsapatokban. Köztük például a Sydneyben olimpiai bajnoki címig jutó magyar férfiválogatottból Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt, de - amint azt a vízilabda strandosított változatát Magyarországon meghonosító két exválogatott, Ambrus Tamás és Petőváry Zsolt elmondta - az ez évi sorozat fővédnöke is 2000-es ötkarikás aranyérmes, méghozzá a kapus Kósz Zoltán, akinek az egyes színhelyeken négyméterest dobhatnak a nézők.

A strandpólós sztármezőnyt erősíti a BVSC kupagyőztes együttesének irányítója, a kétszeres Európa-bajnok Vincze Balázs, és olyan kiváló, részben az ob I-ben még ma is játszó korábbi válogatott, mint amilyen Tóth Frank vagy Tóth László. Még manapság is jól cseng az FTC vadonatúj edzőjének, Bíró Attilának, továbbá a nemzeti együttesben egykoron sokszor szerepelt Mészáros Csabának és Nemes Gábornak a neve.