Vágólapra másolva!

Esti félmaraton és Fűzfői-öböl-átúszás

Sok izgalmas és érdekes esemény vár a közeljövőben az extrém és látványsportok kedvelőire az ország különböző pontjain.

Évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend Balatonalmádiban az esti félmaraton, amelyre már előzetesen is több mint félezren jelentkeztek. A rajt szombaton 19 órakor lesz, s a résztvevőknek Balatonalmádiból Alsóörsig, majd vissza összesen 21 km-t kell lefutniuk.

Vasárnap bonyolítják le a Fűzfői-öböl-átúszást, s várhatóan 1500-an szeretnék teljesíteni a védett öbölben a 3 km-es távot. A mezőny a balatonfűzfői Fövenystrandon rajtol 10 órától 11.30-ig, s a cél a balatonalmádi Budatava strand lesz. Mindkét rendezvényen minden induló emblémával ellátott pólót kap a szervező Magyar Marathon Klubtól.

Szombaton és vasárnap Szegeden, a belvárosi Tisza-szakaszon, népszerűbb nevén a Partfürdőn rendezik meg a jet-ski országos bajnokság negyedik futamát. A látványos viadalon három alapkategóriában 70 versenyző indul.

Július 25. és 27. között Győrben, a Magvassy Mihály-sportcsarnok lesz a színhelye az agility Európa-bajnokságnak. Az országszerte nagy népszerűségnek örvendő kutyás sport leginkább a lovas díjugratásra hasonlít. A rendezvényre tíz országból több mint 200 nevezés érkezett.