Vágólapra másolva!
 A Kuttor Csaba vezérelte férfi csapat negyedik helyével és igazolva a papírformát, dupla ausztál sikerrel zárult tegnap, Tiszaújvárosban, a sportág történetében első alkalommal megrendezett ITU triatlon-csapatvilágbajnokság. A világbajnok Ivan Ranával kiálló spanyolok ezüstérmet érdemeltek ki.
Forrás: Arany-Média


A következő úszás végén Pilar Hidalgo, a hispánok menője három helyet javított csapata pozícióján, és a depóba ausztrál és olasz vetélytársával együtt érkezett. Az érmek sorsát a váltórendszerű verseny jellegéből adódóan a befejező emberek dönthették el. Az ausztrál Pip Taylor remek kerékpározást követően olyan iramot diktált a futásban, amit rajta kívül senki nem bírt el. A magyar I-es együttes, Molnár Erikának köszönhetően hetedikként zárta a küzdelmet.

Hazai siker a triatlon-Vk-n/sport/x-mag/20030721hazai.htmlTriatlon: a világbajnok vezeti a spanyolokat/sport/x-mag/20030709triatlon.html

A férfiaknál Kuttor Csaba és Pocsai Balázs nyerte az első úszást, akik a középső számot egy hatos bollyal tekerték le, a váltásnál pedig a negyedik és hatodik helyen voltak. Simon Thompson elsőnek indította Richie Cunninghamet, aki a saját penzumán belül rajt-cél győzelmet aratva engedte útjára U23-as világbajnok társát, Brad Khalefeldet. Az auszi sportolót a felnőtt világelső spanyol Ivana Rana és a fiatal ukrán Maxim Kriat üldözte, de utol nem érte. A befutásnál a különbség csökkent a két világelső között, de a végső sorrend nem változott. Varga Szabolcs a nagyon előkelő negyedik helyre hozta első számú csapatunkat.

Eredmények:

Nők (8 induló)

Világbajnok: Ausztrália (Nikki Egyed, Mirinda Carfrae, Pip Taylor) 1:11:11, 2. Spanyolország (Ainhoa Murua, Pilar Hidalgo, Ana Burgos) 1:11:15, 3. Olaszország (Beatrice Lanza, Silvia Gemignani, Nadia Cortassa) 1:11:22, ...7. Magyarország I. (Gyenesei Judit, Koch Renáta, Molnár Erika)1:14:55, 8. Magyarország II. (Szabó Zita, Poros Tímea, Pozsgai Klára) 1:16:39.

Férfiak (12 induló)

Világbajnok: Ausztrália (Simon Thompson, Richie Cunningham, Brad Kahlefeld) 1:04:39, 2. Spanyolország (Alonso Clemente, Jose Merchen, Ivan Rana) 1: 04:58, 3. Ukrajna (Volodimir Turbajnovszkij, Andrij Glusenko, Makszim Kriat) 1:05:06, 4. Magyarország I. (Kuttor Csaba, Lipták Tamás, Varga Szabolcs) 1:05:17, ...8. Magyarország II. (Pocsai Balázs, Török Dániel, Ágoston Szabolcs) 1:06:36.