Vágólapra másolva!
Horváth Kinga 2001-es világbajnoki 4. helye, 1999-es és tavalyi Európa-bajnoki ezüstérme, avagy a férfiaknál Vojtkó Dezső 2002-es Eb-bronza, Szűcs Józsefnek pedig az Európa-kupában produkált harmadik helye egyértelműen mutatták, hogy wakeboardban, magyarul a hullámdeszkázásban a nemzetközi élvonalhoz felzárkóztak a magyarok, s a legjobbak e hét végén Siófok-Szabadi-Sóstón, az Ek-futamnak is számító szombati viadalon tovább öregbíthetik hírnevüket az idehaza alig évtizedes múltú sportágban.

A Balaton part menti vizében kialakított mesterséges wakeboard-központban, vagyis BamBoo szigetén rendezik meg a 2003-as kuparendszerű sorozat utolsó állomásaként azt a versenyt, amelynek tétje a hagyományos mecénások nevét viselő O'Neill-Vodafone-kupa. Ha az időjárás netán közbeszólna, a vasárnapi esőnapra kerül át az esemény, ám a szervezők bíznak benne, hogy szombat reggel 9 órától a selejtezőkkel a kábelpályán útjára indulhat a honi hullámdeszkás csúcsvetélkedő, amelynek a csúcspontját a délután 4 és 5 óra közé tervezett döntők jelentik minden kategóriában.

Wakeboard-Eb Dunaharasztiban/sport/x-mag/20020822wakeboard.htmlWakeboard nyári tábor Győrben/sport/x-mag/20020617wakeboard.html

A szombati kábelpályás megméretéskor kiderül: 2003-ban a magyar hullámdeszkás elitcsapatból a hölgyek és az urak mezőnyében kik tudták a legszínvonalasabb, leginkább anyagerős - látványos légikunsztokból, szaltókból, ugrásvariációkból, csavarokból álló - gyakorlatsort bemutatni.