Társoldalunk:

Hőlégballon-karnevál Agárdon

Az erős szél miatt elhalasztották az első, csütörtök reggelre tervezett felszállásukat a IX. velencei-tavi nemzetközi hőlégballon-karnevál résztvevői; ha csillapul a szél, délután levegőbe emelkednek a ballonok - mondta az esemény szervezője.

A hagyományos hőlégballon-karneválon 29 léghajóval japán, olasz, német, francia, horvát, szlovák és magyar versenyzők vesznek részt.

Pálosfalvi Brunó, a négynapos rendezvénysorozat szervezője elmondta: a program összeállításakor naponta két felszállást terveztek. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, reggelente a Velencei-tónál, délután pedig Székesfehérvárott emelkednek magasba a rendkívül szép látványt nyújtó, színes léghajók.

- Húsz kilométeresnél erősebb szélben, heves zivatarban, zuhogó esőben a hőlégballont vezető és a kosárban utazók biztonsága érdekében a léghajók nem szállhatnak fel - tette hozzá.

A program szerint a felszállások közötti időben különféle műsorok szórakoztatják a közönséget. Kedvező idő esetén szombaton légibemutatót tart Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő, lesznek ejtőernyős ugrások, sor kerül egy látványos helikoptershow-ra, valamint a kivilágított hőlégballonok éjszakai repülésére, ballonfáklya-bemutatójára is.

Az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap tartják Agárdon.