Vágólapra másolva!
A streetball szerelmesei bizonyára alig várják, hogy újból megküzdhessenek egymással a csapatok, hogy eldöntsék, melyik a legjobb kosaras gang a városban.

Streetball Challenge Budapest. A versenyek versenye, legalábbis az amatőrök közt. Aki számít, ott lesz. A pénteken kezdődő görögországi női Európa-bajnokságon szereplő magyar hölgyek az athéni kvalifikációért küzdenek, és ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon, bizony szükség van a megfelelő utánpótlásra. S bár a fiúknak momentán nincs hasonlóra esélyük, azért ennek nem kell örökre így maradnia, hisz a sportág mindkét nem esetében rendkívül népszerű idehaza. Ki tudja, talán pont a most betonra lépők közt van egy új Cserny Réka, Újhelyi Petra vagy Dávid Kornél, aki pár év múlva már a nemzeti színekben viaskodhat az olimpiai részvételért.

Mindenesetre az első lépcső az odáig vezető úton a szeptember 20-án, szombaton megrendezésre kerülő egypalánkos viadal. A résztvevők, mind a nők, mind a férfiak hét különböző korcsoportban vehetik fel a küzdelmet az ellenfelekkel. Ezenkívül a szokásoknak megfelelően indíthatók vegyes csapatok is.

Emlékeztetőül (vagy azoknak, akik kedvet kapnak ahhoz, hogy mondjuk egy baráti társasággal rajthoz álljanak) a szabályokról néhány szóban. A streetballt egy palánkra játssza két háromfős csapat, melyeknek van egy-egy cserelehetőségük is. A mérkőzések 16 pontig vagy 20 percig tartanak. A támadóidő 30 másodperc, minden kosár egy pontot ér, a köríven túli találatnak pedig kettő pont a jutalma.

A nevezési díj csapatonként 8000 forint, melyet három helyen lehet előzetesen befizetni (Streetball-iroda, Bp. XIII., Dózsa György út 53., az Adidas márkaboltjaiban, V., Váci utca 24. és XIII., Váci út 10-12.), szeptember 17-ig. További bővebb információért hívd fel a (06-30) 270-7179 telefonszámot!