Vágólapra másolva!
Lehet, hogy új világrekord született víz alatti tökvájásból, de még nem örvendezhetünk teljes bizonyossággal.

Az új csúcstartó az iowai Mike Frantz lenne, aki egy 466 kiló 30 dekás óriástököt vájt ki lámpássá 5 méteres vízmélységben, hogy bekerülhessen a Guinness Rekordok Könyvébe.

A víz alatti tökbelezés jelenleg érvényes világrekordjában ennél mintegy 40 kilóval könnyebb tök szerepel.

Chacón fájdalmas képe bejárta a bokszvilágot/sport/egyeni/boksz/20031027nezocsucs.html

Csakhogy Frantz tökének van egy szépséghibája: a felszínre bukkanásnál beszakadt a pofája (mármint a lámpássá vájt tök "homlokzata"), és a rekordaspiráns szerint annyira megcsúnyult, hogy inkább visszaeresztették a vízbe haleledelnek.

Frantz ennek ellenére váltig állítja, hogy ő az új rekorder, mert a tököt a víz alatt tökéletesen kivájta és megformázta: háromszögletű szemeket, kerek orrot és egy fogú, de mosolyos szájat adott neki. A tököt egyébként - mivel könnyebb volt a víznél, és a felszínre emelkedett volna - fél tucat homokzsákhoz kötözve tartották a víz alatt.

Az iowai férfi amúgy nem a saját tökét belezte ki, hanem Dan Carlsonét, akinek szenvedélye a kolosszális töknövesztés, és ajándékba adta a rekordkísérlethez idei csúcstermését.

A rekordkísérletről videofelvétel készült, amelyet természetesen megkap a Guinness szerkesztősége, hogy eldöntse, valóban rekord született-e.