Vágólapra másolva!
Maegan Carney, az extrémsí-világbajnokság 2002-es női győztese a rossz időjárási viszonyok miatt újból kénytelen volt elhalasztani csúcskísérletét: lesiklani a Mount Everest tetejéről.

Az extrémsíelő Maegan Carney ismételten visszafordult az Everesten található alaptáborból, s így tovább tolódik a rekordkísérlet, miszerint ő lehetne az első nő, aki sílécekkel a lábán száguld végig a Mount Everest havas lankáin. Eddig ez a teljesítmény egyetlen embernek, nevezetesen a szlovén Davo Karnicarnak sikerült, nőként azonban Carney lenne az első, aki véghezviszi ezt a cseppet sem veszélytelen bravúrt.

Pedig a jelenleg a francia Chamonix-ban élő Carney kisasszony nagyon elszánt: előző kísérletére több héten keresztül készült a világ legmagasabb hegycsúcsán társával, Brad Johnsonnal, a rossz időjárási viszonyok miatt azonban el kellett halasztaniuk a lesiklást. Akkor még remélte, hogy november elején bebizonyíthatja a világnak, hogy képes megtenni azt, amit nem sokan mernének.

Sokak véleménye szerint a rossz időjárás égi jel, mely alapján Maegan Carney jobban tenné, ha nemcsak elhalasztaná, hanem feladná azon álmát, hogy nekivágjon a lejtőnek a Mount Everest csúcsáról.