Vágólapra másolva!
A téli sportok szerelmeseire a Mostviertelben egy kicsi, de igen sokoldalú paradicsom vár: lehet itt síelni, snowboardozni, hócipőben túrázni, sífutni, szánkózni, korcsolyázni vagy egyszerűen csak sétálni és élvezni a téli tájat.

A Göstling-Hochkar, Annaberg és Lackenhof am Ötscher síterepek régebbi múltra tekintenek vissza, barátságosabbak és - rendszerint - kedvezőbb árfekvésűek, mint az Ausztria nyugati részén található terepek.

Göstling-Hochkar
A vastagon behavazott kétezres hegycsúcsok ölelésében található Göstling-Hochkar 12 liftjével és 20 pályakilométerével, változatos lesiklópályáival, a rövid várakozási idővel a felvonóknál és a gondtalan szórakozással az Elő-Alpok legnagyobb, leghóbiztosabb és egyik legsokoldalúbb síterepe. A téli sportok rajongói síiskolában tanulhatnak snowboardozni, síelni és carving léccel siklani. A lesiklópályákon kívül 50 km téli túraút, természetes szánkópálya és a 20 kilométeres, kivilágított hochreiti panoráma sífutópálya várja a felfedezőútra indulókat.

Annaberg
Annaberg kifejezetten büszke gyermeksíiskolájára, amely a legnagyobb Alsó-Ausztriában. A családbarát síterepen 15 kilométer lesiklópálya és 9 lift áll rendelkezésre. Az idei szezontól új hóágyúk biztosítanak hóbiztos pályákat. A program és a sport változatosságáról 20 kilométer sífutópálya, 2 szánkópálya és 30 kilométer túraút gondoskodik. Közvetlenül Annabergből indul egy 1 1/2 órás túra a Tirolerkogelra (1377 méter). Csúcsáról csodálatos kilátás nyílik a stájer hegyvilágra, az Alsó-Ausztria déli részén emelkedő Raxra és Schneebergre valamint a Wachaura. Akik pedig kényelmesebb formában szeretnék élvezni a tél szépségét, induljanak vadetetéssel egybekötött lovasszán-kirándulásra a Pfarralmra.

Lackenhof am Ötscher
A lackenhofi síterep a hozzátartozó 9 lifttel, 19 pályakilométerrel és a kis vendégek részére külön kialakított gyermek létesítményekkel (Kinderland) várja vendégeit. A lesiklópályákon kívül 19 kilométer sífutópálya, egy szánkópálya, egy természetes jégtekepálya és 10 kilométer téli túraút várja a téli sportolókat. A programban szerepelnek még hetente lovasszán-kirándulások, túrák a Rothschild-házakhoz, szarvasetetéssel egybekötött kirándulások, vezetett hócipős túrák vagy az Ötscher körüli csodálatos hegyvilágba vezető sítúrák.

Mitterbach am Erlaufsee
A Gemeindealpe síterep Mitterbach am Erlaufsee-ben található, nem messze a stájer tartományi határtól. Az 1626 méter magas Gemeindealpe alatt kialakított lesiklópályák közös jellemzője a téli sportolók elé táruló gyönyörű kilátás, minden útvonalon.

A síelőknek és snowboardozóknak egy 4 személyes, egy 2 személyes kötélpálya, egy húzó felvonó, valamint egy gyakorlólift segít a feljutásban. A hegyről lefelé 5 különféle útvonal közül lehet választani, a könnyűtől a nehézig. A 43%-ot is elérő meredekségű, kezelt lejtő az Elő-Alpok egyik legigényesebb pályája. A szabad, kezeletlen terep is rendkívül csábító. Aki közben pihenni vagy melegedni szeretne, felkeresheti az "Alm"-ot, a síterep társasági életének központját. Aki nem a lejtőkön keres kihívást, azt egy 20 kilométeres sífutópálya-hálózat várja Mitterbachban. A hatalmas mostvierteli hegyek tövében meghúzódó befagyott tó látványát különösen a parton vezető téli túrák közben lehet élvezni.

Lunz am See
Maiszinken, a kedvező árú, napsütötte családi síterep a Lunzi-tó fölött fekszik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra. Egy kétszemélyes húzó felvonó és minden nehézségi fokú, 4500 méter hosszú, 3 lesiklópálya garantál fiataloknak és idősebbeknek egyaránt jó szórakozást. A kicsiknek a "varázsszőnyeg", egy 50 méter hosszú szállítószalag és egy gyermeksípálya segít a síelés fortélyainak játékos elsajátításában - ráadásul ingyen!

Türnitz
Sok hóágyú - szám szerint 15 - garantál ideális hóviszonyokat. Az Eibl hegyen egy kétszemélyes ülőlift, 2 húzó felvonó és 1 tanulólift áll a síelők rendelkezésére. A meseszép téli tájon át 17 km kiépített sífutónyom vezet. A pályákon kívül egy vadaspark, régi malmok és egy K&K múzeum jelent jó szórakozást.

Sífutóközpont Fadental
Ausztria legsűrűbb erdőkkel borított térségében, az eldugott, romantikus Fadental-völgyön át 53 kilométer sífutópálya kanyarog. Ebből 7 kilométer panoráma sífutópálya, 4 kilométer wellness sífutópálya, 2 kilométer gyermek sífutópálya, 10 kilométer Manager sífutópálya és további 10 kilométer romantikus sífutópálya.

A különböző sípályákról és egyéb lehetőségekről a www.mostviertel.info internetes címen tudhatnak meg további információkat.