Vágólapra másolva!
Szép sportdiplomáciai sikerként egyhangúlag Wossala Györgyöt választották az Európai Vitorlás Szövetség (EUROSAF) elnökévé. A versenyzőként is aktív Wossala ezzel a hetedik magyar sportvezető, aki olimpiai sportág nemzetközi vagy európai vezetésében kap kulcsszerepet.

A január-februári Soling-világbajnokságon az aranyéremről egyetlen ponttal lemaradó, s így másodikként végző Wossala György az 1998-ban alakult, s 45 tagot számláló EUROSAF negyedik elnöke.

- A választás előtt sokan megkerestek, hogy kandidálják, s amikor ez megtörtént, az elnök, a spanyol Arturo Delgado úgy döntött, hogy visszalép - ecsetelte a vasárnapi választás részleteit Wossala. - A szabály szerint az elnök megbízatása két évre szól, amit kétszer két évvel lehet meghosszabbítani.

A magyar szövetség társelnöke és a nemzetközi szövetség (ISAF) tanácsának tagja szerint négy fő feladata lesz.

- A sportág irányítása, a szabályok, rendezvények, támogatások koordinációja és a reprezentáció mellett szolgáltatásokat is nyújtunk a tagoknak. Emellett javítani kell az ISAF és az európai tagországok közötti kapcsolattartást.

Arra a kérdésre, hogy elnökként mennyivel tudja hatékonyabban képviselni a magyar érdekeket, Wossala így válaszolt: - Egy biztos, mivel a vérkeringés központjában leszek, jobban fel tudom mérni a lehetőségeket, gyorsabban tudok tájékozódni a változásokról. Nagyobb rálátásom és talán szavam is van, ahogy eddig is, megpróbálok abban segíteni, hogy a magyar versenybírók, szakemberek több szerephez jussanak külföldön.

A magyar sportvezetők közül a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) főtitkára, Gyulai István és a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IBF) elnöke, Aján Tamás pozíciója tekinthető a legfontosabbnak.Kamuti Jenő az Európai Vívó Szövetség (CEE) elnöke, Császári Attila az Európai Öttusa Szövetség elnöke, László Imre az Európai Súlyemelő
Szövetség alelnöke, egyetlen nőként a sorban Faragó Judit pedig a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) alelnöke.