Vágólapra másolva!
Kedvezményt nyújt a balatoni túrázóknak a nyári idényben a Balatoni Hajózási Rt. és a MÁV Rt.: a tóparti állomásokról és kikötőkből egy másik tóparti állomásra vagy kikötőbe igyekvő kirándulók három napig érvényes olcsó jegyet vásárolhatnak - közölte hétfőn Kapócs Ferenc, a hajózási részvénytársaság kereskedelmi igazgatója.

A két közlekedési vállalat megállapodása alapján a július 3-tól augusztus 22-ig váltható kedvezményes jegy a 6-14 éves korú gyermekeknek 1570, a felnőtteknek 3800 forintba kerül, s a jegy a keletbélyegző napjától számítva a második nap 24. órájáig lesz érvényes.

A tihanyi-szántódi kompra nem érvényes a kedvezmény, s a hajók közül is csak a menetrend szerinti személyforgalomban közlekedő járatokon vehető igénybe - magyarázta a hajótársaság igazgatója.

Vasúton kizárólag másodosztályú kocsikban, a Lepsény-Csajág, Csajág-Tapolca, Tapolca-Balatonszentgyörgy, Lepsény-Balatonszentgyörgy közti vonalakon - gyakorlatilag a tóparti állomásokon és a közeli vasúti csomópontokon fölszálló balatoni túrázók számára - lesz érvényes a kedvezményes jegy, amelyet azonban távolabbi (köztük a budapesti) vasútállomások pénztáraiban előre is meg lehet majd venni. Mint Kapócs Ferenc elmondta, a két közlekedési társaság ajánlata egyedülálló, korábban hasonló kedvezmény nem volt, illetve néhány éve a nosztalgia-hajózást és a nosztalgia-vonatozást összekapcsoló kirándulók vásárolhattak kedvezményes menetjegyet.

A Balatoni Hajózási Rt. menetrend szerint közlekedő személyhajóin évente mintegy 900 000-en váltanak jegyet; a mostani kedvezményt várhatóan 4-5000-en veszik majd igénybe.

Forrás: MTI