Vágólapra másolva!
A balatoni szezont május 29-30-án Siófokon a Sport1 Fesztivál nyitja, amelynek keretében a sporteseményekhez bőséges kulturális program is kapcsolódik.

A fesztivál első napján, május 29-én, szombaton a futók lesznek a főszerepben, akik a maratoni vagy a félmaratoni távot teljesíthetik. De reggel rajtol a XIV. Pelso-kupa Balaton-kerülő kerékpárverseny is. A vasárnap délelőtt az esélyegyenlőség jegyében telik, a kikötő mögötti színpadot a fogyatékkal élők veszik birtokba. Ezzel egy időben kispályás labdarúgó-torna is zajlik majd, többek között ismert politikusok részvételével.

A kétnapos rendezvény csúcspontjaként vasárnap délután kerül sor a SZÚR-ra, azaz a színészek és az újságírók "örökrangadójára". Az újságírók csapatában a Sport1 csatorna szakkommentátorai közül Nyilasi Tibor, Zombori Sándor és Várhidi Péter is pályára lép. A hagyományőrző mérkőzés után a popzenészek és a humoristák is összecsapnak a siófoki stadionban.

A balatoni szezonnyitó kulturális programja közül a sajtófotó-kiállítás, a tojásmúzeum megnyitója, a Bad Kissingen-i fúvószenekar fellépése, a siófoki Fúvós és Mazsorett Egyesület bemutatója, a szombat esti Republic-koncert emelkedik ki, valamint a rendezvény zárása: a vasárnap este a nyolcvanas évek hangulatát idézve az Exotic, az R-GO és az Első Emelet ad koncertet. Éjszaka pedig utcabál zárja a Sport1 fesztivált.

Fábik Tibor