Társoldalunk:

80 ezer vendéget várnak a fogathajtók

A Kecskeméten augusztus 4. és 8. között sorra kerülő négyesfogathajtó világbajnokság szervezői 20 nemzet 50 versenyzőjét, valamint 70-80 ezer vendéget várnak az eseményre.

Balogh László, a szervezőbizottság elnöke a Margitszigeten tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kecskemét 60 km-es körzetében tudomása szerint már az összes szállodai szobát lefoglalták a rendezvényre érkezők.

- Az esemény anyagi háttere biztosított, köszönhetően a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium, illetve a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 60-60 millió forintos, valamint Bács-Kiskun megye 40, az OTP 30 és Kecskemét város 20 milliós támogatásának - mondta Balogh.

Farkas Sándor, a lovasszövetség elnöke szerint időarányosan jól haladnak a munkálatokkal, s jövő héten kihelyezett elnökségi ülésre kerül sor Kecskeméten, hogy a testület tagjai személyesen is szemrevételezhessék a helyszíneket és az építés alatt álló pályákat.

Mondok József versenyigazgató beszámolt arról, hogy a díj- és akadályhajtásnak a felújított Széktói-stadion, a maratonhajtásnak pedig a közvetlenül mellette található 80 hektáros városi szabadidőközpont ad majd otthont, s a versenyt egy vadászkiállítás
is színesíti.

Fintha Gábor szövetségi kapitány közölte: Magyarország házigazdaként egyéniben kilenc hajtót indíthat, s a hazai versenyzők a három válogatón szerzett helyezési pontok alapján kvalifikálhatják magukat. Az utolsót jövő péntektől vasárnapig rendezik meg Adonyban.

- Hogy kik alkotják majd a háromfős csapatot, azt csak közvetlenül a vb kezdete előtt jelölöm ki. Legjobbjaink többnyire külföldi viadalokon próbálják majd felmérni hol is tartanak, a felkészülés hajrájában Izsákon edzőtáboroznak a magyar indulók. A vb-n már egy csapat által szerzett érmet is hatalmas bravúrnak tartanék, hiszen rendkívül erős lesz a mezőny.

Az idén kettesről a kecskeméti vb miatt négyesfogatra váltó Lázár Zoltán vezet a két válogató összesítésében. A négyszeres világbajnok klasszis elmondta, hogy nem bánta meg a váltást, sőt örül is neki, mert ebben a kategóriában nagyobb a kihívás.

- Napi 8-10 órát edzek, s talán éppen ezért most ínhüvelygyulladással bajlódom. Már nagyon várom az augusztusi megméretést.

A felnőtteknek a legolcsóbb napi belépő 1500, míg a legdrágább 4000 forintba kerül, a gyerekeknek pedig 700 és 3000 forint között lehet jegyet váltani. Az ötnapos bérlet ára felnőtteknek 9000 vagy 12 000 forint, 14 éves kor alatt pedig 4000 vagy 6600 forint.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK