Vágólapra másolva!
Magyar bronzérem is született Pozsonyban a karatésok kontinentális viadalán, a Régiók Európa-bajnokságán, ahol a női csapatversenyben állhatott fel a dobogó harmadik fokára a Klíma Zsuzsa, Tóth Beatrix, Ruzsvai Melinda, Bódi Renáta összetételű válogatott.

A szlovákiai viadalon a magyarok egy férfi és egy női csapattal vettek részt. A Papp Miklós (Budai XI.), S. Kovács Ádám (Maccabi VAC), Baranyai Dávid (Kowax), Bechtel Richárd (KEK) és Ruzsinszki György alkotta férfi együttes a 16 közé jutott, miután pontegyenlőséget követően S. Kovács látványos, 4-0-s győzelmével legyűrte a szintén válogatottakat felvonultató spanyolokat, a következő fordulóban azonban a görögök 3-1-es sikerükkel megálljt parancsoltak.

A női csapatok versenyében Klíma Zsuzsa (ESE), Tóth Beatrix (KEK), Ruzsvai Melinda (Topkids) és Bódi Renáta (Topkids) négyese egészen az elődöntőig menetelt. A döntőbe jutást 2-1-es sikerükkel a németek már megakadályozták, a bronzérmet viszont így is kiharcolták a magyarok a törökök 2-0-ás legyőzésével. A harmadik hely megszerzésében a főszerepet a májusban egyéni Európa-bajnoki bronzérmes Tóth és a korábban világbajnoki második Klíma játszotta, ők ketten szinte minden mérkőzésüket magabiztosan nyerték.

A női gárda teljesítményét különösen értékessé teszi az a tény, hogy korábban a magyar karatesportban még egyetlen csapat sem volt képes Eb-éremre.