Társoldalunk:

Felszállhatnak a sportrepülők Szombathelyen

A hét végétől valószínűleg újra felszállhatnak a sportrepülőgépek Szombathelyen, a repülőklub ugyanis megkötötte a szerződést a helyi önkormányzattal a repülőtér használatáról - közölte Csigó Szabolcs, a Szombathelyi Repülő Klub elnöke.

Hozzátette: a megállapodás értelmében a repülőklub a sportrepülésből származó bevételek felét a használat fejében átadja a sportrepülőteret tulajdonló önkormányzatnak, előre meghatározott összegű bérleti díjat azonban nem fizetnek.

"Bevételeinket eddig is a füves sportrepülőtér karbantartására fordítottuk, számunkra ez a szerződés nem igazán kedvező, de mivel a repülőtér átépítése amúgy is hamarosan megkezdődik, nem szerettünk volna vitába keveredni" - mondta.

A szombathelyi repülőteret a múlt pénteken záratta le a légügyi hatóság, mivel a repülőklubnak négy éve nem volt szerződése a használatról az önkormányzattal, pedig az feltétlenül szükséges a le- és felszállási engedélyhez.

Ipkovich György, Szombathely polgármestere kedden elmondta: a szerződést abban a változatlan formában írta alá a repülőklub elnöke, ahogyan azt évekkel korábban az önkormányzat képviselő-testülete elfogadta.

Forrás: MTI
"Az önkormányzat nem okolható a kellemetlenségért, hiszen a repülőklub vezetése nem írta alá a szerződést, ennek hiányában pedig nem is fizettek a használatért" - mondta a polgármester.

KAPCSOLÓDÓ CIKK