Vágólapra másolva!
Július 19. és 23. között minden gyermek megismerkedhet a dunai hajósélet fortélyaival és örömeivel: a Római-parton ingyenes kenuoktatással, túrakenuzással és egyéb programokkal várják a szünidejüket töltő iskolásokat.

A napközis jellegű táborban szervezett keretek között tanítják meg túrakenuzni az általános és középiskolás korú gyermekeket, majd a hét vége felé egy kisebb kenutúrára is elviszik őket.

A programok minden nap délelőtt tíz órakor kezdőnek, melyeken előzetes bejelentkezés nélkül is részt lehet venni a hét bármely napján. A délelőtti órákban először a parton tanítják meg az evezés alapjaira a gyermekeket, a gyakorlottabbak időközben felügyelet mellett vízre szállhatnak. Egy rövid ebéd után délután már minden részt vevő gyermek hajóba ülhet, emellett a kormányzás alapjaira is megtanítják a fiatalokat. A gyermekek elkészíthetik saját kormányosi lapátjukat is, melyet szabadon díszíthetnek, tervezhetnek a felügyelők segítségével.

A tábor utolsó napján, pénteken egy kisebb túrára invitálják a szervezők a fiatal evezősöket: a Római-partról egészen a Tündér-szigetig hajóznak fel, majd a Luppa-szigetet megkerülve délután visszaérkeznek a Rómaira. A programok minden nap délután ötig tartanak, ekkor lehet a gyermekért jönni.

Az evezőstábor teljesen ingyenes, az étkezést azonban mindenkinek magának kell megoldania.