Vágólapra másolva!
Megvédte címét a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a németországi Warnemündében rendezett vitorlázó repülőhollandi világbajnokságon.

A gyenge szél miatt a hétfői naphoz hasonlóan kedden sem volt verseny, így az öt futam után kialakult sorrendet nyilvánították végeredménynek, amely alapján a magyar páros végzett az élen. A második helyet a dán testvérpár, Jörgen és Jacob Bojsen-Möller szerezte meg, míg a harmadikon a német Jörn Borowski, Andreas Berlin páros zárt.

"Az összes futamon a dán hajóval vívtunk nagy csatát, míg a többi egység elmaradt tőlünk, pedig előzetesen a németekkel számoltunk igazán. Már a verseny elején jól akartunk menni, mert Warnemündében általában ugyan jó a szél, ám minden évben van egy ilyen csendesebb időszak, ezért számítottunk arra, hogy kevesebb futamra kerül majd sor" - nyilatkozta a Majthényi Szabolcs, a hajó kormányosa. "Szerencsére minden remekül alakult, rendszeresen jól kaptuk el a rajtot, és meg tudtuk valósítani a terveinket".

A Majthényi, Domokos-duó ezzel negyedik vb-aranyérmét szerezte meg, amellyel - a két kormányossal együtt - csúcstartónak mondhatja magát az olimpián nem szereplő hajóosztályban. A következő világbajnokságot jövőre Balatonföldváron rendezik meg.