Vágólapra másolva!
A Magyar Marathon Klub keddi összesítője szerint csaknem másfél ezren vettek részt a fedett pályás öbölátúszáson, melyet országszerte 18 uszodában rendeztek meg az elmúlt hétvégén. A legtöbben - 169-en - Gyulán úsztak, majd Eger és Hajdúszoboszló következett a legtöbb úszót megmozgató városok sorában.

Az athéni olimpiai bronzérmes Cseh László a balatonfűzfői uszodában teljesítette a 2000 métert, 22 perc 48 másodperces eredménnyel idehaza ő lett a leggyorsabb "öblöző". A lányok közül 25:12-vel lett első helyezett Sallai Ágnes, aki a csongrádi uszodában ért célba ennyi idő alatt. Érdekesség, hogy az Amerikában tanuló Batházi testvérek - Tamás 21:34-es, István 21:46-os időeredménnyel - a tengerentúlon teljesítették a távot.

A csonkolt végtagúak 20 fős csoporttal képviselték magukat az úszóversenyen, köztük Váradi Petra 11 éves veszprémi végtaghiányos kislány életében először úszott 2 km-t. A világbajnoki döntős sprinter, Zubor Attila és Cseh László személyesen gratulált neki a teljesítményéhez. A Dagály strandon egy vak férfi is elindult, és sikeresen célba is ért. A rendezvény legfiatalabb résztvevőjének egy 5 éves kislány bizonyult, a legidősebb pedig egy 83 éves férfi volt, ők szintén sikeresen leúszták a két kilométert.

A hivatalos díjkiosztót november 6-án, Hódmezővásárhelyen, az országos szenior úszóverseny keretében tartják. Az eredmények a hétvégétől megtalálhatók lesznek a www.marathon.hu honlapon.