Vágólapra másolva!
Három aranyérmet, illetve egy-egy ezüstöt és bronzot szerzett a magyar küldöttség vasárnap az erőemelők fokvárosi világbajnokságának zárónapján. Győzött Árvai István összetettben és felhúzásban, valamint Mészáros Tibor ugyancsak felhúzásban.

A 125 kg-os súlycsoportban szereplő Árvai mindkét elsőségét világcsúccsal érdemelte ki, összetettben 1082,5 kg-ot, felhúzásban pedig 397,5 kg-ot ért el. Emellett guggolásban is felállhatott a dobogóra: 410 kg-mal második lett. Mészáros a plusz 125 kg-osok között 400 kg-mal nyerte a felhúzást, guggolásban pedig 390-nel harmadikként zárt. Fekvenyomásban egyikük sem került az első három közé.

Kupcsik László szombaton 277,5 kg-os teljesítménnyel ezüstérmet szerzett, összetettben pedig 777,5 kg-mal a pontszerző nyolcadik pozícióban végzett. Ugyanebben a súlycsoportban Schulteisz Gábor összetettben (770 kg) a kilencedik lett. A 110 kg-osok között Czégény Csaba nyújtott maradandót, miután fekvenyomásban 260 kg-mal a negyedik, míg összetettben 880-nal a nyolcadik helyet kaparintotta meg. Az ugyanitt érdekelt Molnár Zsolt összetettben a 15. helyen zárt.

A magyarok összesen három első, két második és egy harmadik helyezést szereztek a az erőemelők fokvárosi világbajnokságán.