Vágólapra másolva!
Maud Fontenoy, az első nő, aki korábban egyedül evezett át az Atlanti-óceánon, szerdán a perui Callao kikötőjéből a Csendes-óceánon át Polinéziába indult.

A 27 éves francia nő helyi idő helyi idő szerint délután indult ismét egyedül útjára. Ezúttal mintegy 4300 tengeri mérföldet (mintegy 8000 kilométer) kíván evezve megtenni és a várhatóan négy-öt hónap múlva érkezik meg Polinéziába.

Maud Fontenoy 7,5 méter hosszú, 1,6 méter széles, piros-fehér színű csónakján, az Oceoron indult útnak. A műholdas helyzetjelzővel, radarral és irányjelzéssel ellátott jármű cédrusfából készült és üvegszál borítású.

Maud Fontenoyt a perui kikötőben csapatának tagjai, újságírók és Ivan Dibos perui sportminiszter búcsúztatta, aki Alejandro Toledo perui államfő nevében kívánt jó utazást.

Maud Fontenay volt az első nő, aki 2003-ban evezve kelt át egyedül az Atlanti óceánon nyugati-keleti irányban. Tizenhét hónap alatt több mint 6700 kilométert tett meg, helyenként 10 méteres hullámokkal küzdve. Csónakja az út alatt tizenhétszer borult fel.