Vágólapra másolva!
Ismét nagy közönségsikere volt az O'Neill-Nokia nemzetközi snowboard és sí freestyle versenynek, amelyet a hagyományos színhelyen, a Westend bevásárló központ tetőparkolójában kiépített óriássáncon rendeztek meg szombat este, immár ötödik alkalommal.

A jubileumi eseményre a nap folyamán a nagy hideg ellenére mintegy tízezren voltak kíváncsiak, ráadásul minőségi mezőny mutatta meg tudását a fő attrakciónak számító - amúgy 2000 euróval díjazott - esti ugródöntőben. A dinálé végén Jan Zajic személyében cseh győztest avattak, ám Malinger Máté jóvoltából egy magyar hódeszkás is felfért a dobogóra.

A viadalra külföldről cseh, román és osztrák snowboardosok és síelők jöttek el, de a tengerentúlról is volt induló, amennyiben amerikai magyarok Magyarországon tanuló gyerekei is rajthoz álltak.

Kelemen Zoltán, a viadal kitalálója és főszervezője elmondta, a kedvező tapasztalatokra építve folytatják a nemzetközi snowboardverseny-sorozatot, s jövőre, a 6. ilyen január végi rendezvény már kétnapos lesz a Westend City Center tetején.

A 2005-ös viadal legjobbjai:
1. Jan Zajic (cseh)
2. Vaclav Kupil (cseh)
3. Malinger Máté.

BigAir sí freestyle DHBP 2005:
1.Trso Lukács / Lego
2.Sipos Zalán / kicsi Zé
3.Szörényi Attila / Atyő