Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig a Római Teniszakadémia világszínvonalú pályáin rendezik meg a 17. Summit fallabda országos bajnokságot, amelyen mindkét nemnél nagy küzdelem várható a bajnoki címért. A férfi és a női győztes egyformán 100-100 ezer forintot vihet haza.

A férfiaknál minden bizonnyal a tavaly győztes Krajcsák Márk és a nyolcszoros bajnok Török András verseng majd a végső győzelemért, míg a nőknél a címvédő Szombati Edina mellett a múlt esztendőben bronzérmes Bíró Zsuzsanna és a fiatal Kecse-Nagy Helga száll komoly eséllyel harcba a dobogó legfelső fokáért - derült ki a témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

A férfiaknál 90, míg a nőknél 20 játékos készül az ob-ra.

A tavalyi sikeres rendezés után ismét a Római Teniszakadémia ad otthont a viadalnak. A 2004-ben átadott ötpályás klubban bonyolították le az ősszel az eddigi legrangosabb magyarországi versenyt, a Hungarian Opent. A létesítmény az idén is vendégül látja majd a világ élmezőnyét: tavasszal egy 40, ősszel pedig egy ötcsillagos, 50 ezer dollár összdíjazású versenyt rendeznek a Squash Clubban.

A játékosok számára nagy a tét, hiszen az ob eredménye nagyban befolyásolja majd a válogatott összeállítását, amely az áprilisi Amszterdamban esedékes csapat Európa-bajnokságra készül.

a program
péntek: 16.00, selejtezők
szombat: 11.00, a főtábla küzdelmei
vasárnap: 10.30, elődöntők, döntők

Az összecsapásokat európai pontozással három nyert szettig bonyolítják le.