Vágólapra másolva!
A Budapest határában lévő Kamaraerdei Ifjúsági Parkban 80 millió forintos beruházással elkészült az első fedett curlingpálya Magyarországon.

"Nagy nap ez sportágunk számára, hiszen eddig külföldre, általában az ausztriai Kitzbühelbe kellett járnunk edzeni és versenyezni, most viszont már itthon is hódolhatunk a curlingnek" - mondta a létesítményben tartott sajtótájékoztatón a korábbi fitnesz-világbajnok Béres Alexandra, aki tagja a magyar válogatottnak.

Studniczky Ferenc, a Magyar Curling Szövetség elnöke köszönetet mondott a XI. kerületi önkormányzatnak, amiért ingyen a 80 millió forintos beruházást megvalósító cég rendelkezésére bocsátotta a területet. A pályát magánszemélyek és cégek is kibérelhetik, díja a napszaktól függően 6000, 8000 vagy 10 000 forint egy órára. A szükséges felszereléseket az üzemeltető biztosítja, s ha igényt tartanak rá a bérlők, akkor a sportág alapjainak elsajátításában is segítenek az ott dolgozók.

A pályát ünnepélyesen csütörtökön avatják fel Schmitt Pál és Aján Tamás, azaz a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének és főtitkárának jelenlétében, azonban a létesítmény tulajdonképpen már kedden "átesik a tűzkeresztségen", hiszen délután kezdődik a vasárnapig tartó országos bajnokság.

Az ob-n 6 női és 18 férfi csapat indul, s a győztesek képviselhetik Magyarországot az idei, Garmisch-Partenkirchenben sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Studniczky a pálya elkészülésének tényén túl további jó hírekkel szolgált, ugyanis az Erdért Rt. a szövetség hivatalos főszponzora lett.

A 2004-es esztendő legjobb játékosának Szekeres Ildikót és Nagy Györgyöt, azaz a női és a férfi válogatott csapatkapitányát - szakszóval skipjét - választották, míg az év csapata címet a B csoportos kontinensviadalon negyedik női válogatott érdemelte ki.