Vágólapra másolva!
A Dunától délre elterülő Mostviertelt sokan Ausztria gyümölcsösének nevezik. A változatos táj és különleges helybéliek mély nyomokat hagynak az odalátogatóban. Különösen ha biciklitúrát szervezünk erre a vidékre. Röviden bemutatjuk, merre induljunk és mit találhatunk errefelé.

A vadon már a stájerországi határon megmutatja egyik arcát 2000 méteres hegyek formájában. Hatvankét, napos rétek és impozáns hegyek mentén vezető, a kellemestől a vadulósig terjedő nehézségi szintű ösvény teszi próbára az itt tekerőt. Együttesen mintegy 1200 kilométert tesznek ki a hegyekben tekergő útvonalak 25000 méter össz-szintkülönbséggel.

Tavaly nyílt meg a tartomány első, gyerekeknek épített mountainbike-ösvénye. A jelölt ösvény 1,2 km hosszan kering a Plattenberg körül, és páratlan kilátást nyújt a Dachsteinre és az Ötscherre. Az útvonal a Plattenwirt vendégháztól indul.

További mostvierteli nevezetesség a Fadental, Alsó-Ausztria egyik legimpozánsabb vidéke. Az érintetlen természetben tekerve az ember egyszer csak a fadentali élménypanzióhoz érkezik, ahol a Labenbacher család lát vendégül. (Nem a Nagykörúton elhelyezkedő klubok által nyújtott élményre kell gondolni.) Az, hogy az élménypanzió pontosan mit takar, az odalátogatók titka.

Még megemlíthetjük a közeli Schwarzwalster friassítő természetes fürdőjét.