Vágólapra másolva!
Vasárnap huszadik alkalommal rendezik meg a Matáv Vivicittá Városvédő futást, amely már hagyományosan az év egyik legjelentősebb tömegsporteseménye a fővárosban.

Az idei esztendőt a Futás évének keresztelte el a rendező Budapest Sportiroda, amely célul tűzte ki, hogy 2005-ös eseményein összesen százezren álljanak rajthoz. Ehhez jó alapot szolgáltat, hogy hétfőig már több mint ötezren jelentkeztek a Vivicittára. A résztvevők között ott lesz Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke is.

A versenyzők négy különböző - 3,6, 6,5, 12 km-es futás és 3 km-es gyaloglás - távon mérhetik össze teljesítőképességüket.

A gyaloglás és a kistávok mezőnyei a margitszigeti központi útról (a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda magasságában), míg a Matáv Vivicittá mezőnye a Margit híd lehajtójáról rajtol. A cél minden esetben a Margitszigeti Atlétikai Centrumban lesz.

A tv-közvetítések miatt a rajtidőpontok a korábbiakban kiadottakhoz képest néhány perccel módosultak: a 3 km-es gyaloglás 9.30, a 6,5 km-es Midicittá 10.03, a 3,6 km-es Minicittá 11.05 és 11.50, valamint a 12 km-es Matáv-Vivicittá 12.12 órakor indul.