Vágólapra másolva!
Egyre kitaposottabb a Beckham-zarándokösvény: a futballsztár gyermekkorának helyszíneit érintő londoni túraútvonal.

A kutyagolás két órás az északkelet-londoni peremkerületben, amely egyébként teljesen érdektelen városrész. A zarándokok David Beckham születési helyétől startolnak, aztán következik iskolája, majd a játszótér, ahol először rugdalta a labdát.

Zömmel japánok járják be a beckhami életút első szakaszát, de szép számmal akadnak spanyolok is a zarándokok között - mivel a sztár jelenleg a spanyol Real Madrid csapatában játszik.

A beckhami gyökértúrához idegenvezető is jár ám.

"David Beckham 1975 május 2-án született a Whipps Cross kórház szülészetén. Kisfiú korában a közeli Leytonstone-ban élt egy teraszos házban" - harsogja a kalauz. Feltárja még, hogy a kis David a Larkswood parkban gyakorolta apjával órákon át a szabadrúgásokat, amelyek később legendássá értek (bár a 11-eseket kicsit alaposabban is átvehették volna: emlékezetes, hogy Beckham hatalmas fölét lőtt a legutóbbi EB-n, sorsdöntő helyzetben, jó részt neki köszönhetően nem jutott tovább az angol válogatott).

Az egyik gyökértúrára elment a Daily Mail című brit lap egy újságírója is, aki így értékelte a zarándoklatot: "Hát azért ez még nem teljesen Betlehem, de elég gyorsan a modern nyugati világ szentföldjévé kezd válni."