Vágólapra másolva!
Május 14-15-én kerül megrendezésre Siófokon Magyarország első szörffesztiválja, amely egyben a Surfbeach hivatalos megnyitója is. A Surfbeach és a szörffesztivál megálmodója a Kiteline Sport Egyesület.

A Kiteline eddig elsősorban kitesurfoktatással és szörftúrák szervezésével foglalkozott, de a siófoki outdoorsport központtal egy régi álmot valósítottak meg. A Balaton kite-ozásra és szörfözésre legalkalmasabb partszakaszán egy rekreációs központot szerettek volna létrehozni, ahol a vízi sportok mellett számos más sportolási lehetőség és izgalmas egyesületi élet várja a sportolni és kikapcsolódni vágyókat. A Surfbeach a közvetlenül mellette található Strand kempinggel együtt teljes hétvégi kikapcsolódást ígér. Kite- és windszörf oktatás, szörfkölcsönző, strandröplabdapálya, teniszpálya, kajakbérlési lehetőség, pingpongasztal, csocsó, a közelben wakeboard pálya, egy barátságos klubház és a Kiteline egyre bővülő csapata várja az érdeklődőket.

A Surfbeach Siófok keleti részén, az Aranypart és Sóstó találkozásánál található.

Az I. szörffesztivál nagy hiányt pótol a hazai szörféletben, a kétnapos rendezvényen lesz használt felszerelések börzéje, szörf-, kiteszörf, katamarán és paramotoros bemutató, ingyenes kite- és windszörfoktatás, fotó- és videelőadás, strandröplabda-verseny. Kipróbálhatók lesznek vadonatúj kite- és szörfdeszkák is.