Vágólapra másolva!
A világ egyik legrégebbi szabadtéri mászóversenyét, a mi Aggtelek-kupánkat idén már 32. alkalommal rendezik meg. A nemzeti park területén tornyosuló sziklák kizárólag ezen a hétvégén mászhatók, egyébként állandó és igen szigorú tilalom óvja őket.

A sziklamászó-verseny és a hegymászó-találkozó, a korábbi évekhez hasonlóan, most is fergeteges parádét ígér.

A legnagyobb presztízsű bíró és az egyik legkeményebb verseny ezúttal is átmozgatja a hazai sziklamászók legjavát, hisz köztudomású, hogy aki nincs ott az aggteleki találkozón, az nem is számít.

Az aktív állomány mellett a nagyobb tapasztalatú generáció is erősen odateszi magát ilyenkor, hiszen ez remek alkalom a tapasztalatcserére, amit a klasszikus tábortüzek hangulata jellemez.

A hagyományokhoz híven a verseny nyílt, bárki nevezhet. A versenyzők ingyen sátorozhatnak a kemping területén, a tisztelt nagyérdemű jó közérzetéről pedig a várhatóan ádáz küzdelmek és a legendásan jó hírű konyha mellett, számos program gondoskodik majd.

Az elmaradhatatlan rekeszmászás után kötélhúzás, vidám gyerekprogramok, állatsimogató, lovaglás, barlangi hangverseny, filmvetítéssel összekötött élménybeszámolók és sziklamászó-táncverseny garantálja a fantasztikus hangulatot.

Érkezz péntek estig! Szombaton a selejtezőket láthatod, míg a döntőkre vasárnap kerül sor.