Vágólapra másolva!
A két La Manche-csatorna melletti ország parti őrsége hatékony csapatmunkájának volt köszönhető egy elsodródott búvár gyors megtalálása.

A csatorna francia oldalán sodródott el a brit búvárhajótól, a Sundancertől a búvár, akinek megtalálása a koordináció eredménye. A francia parti őrség irányította a keresést, míg a britek a legkorszerűbb technikával segítették a munkát. Egy számítógépes szoftvert vetettek be, ami az áramlásokat figyelembe véve szimulálja a sodródást a búvár valószínű helyének meghatározásához. Ezt követően a Channel Navigation System (CNIS - Csatorna Navigációs Rendszer) és az Automatic Identification System (AIS - Automatikus Azonosító Rendszer) kapott főszerepet.

A CNIS segítségével találták meg a búvár valószínű helyéhez legközelebb eső hajót, a lengyel Rolnikot, akiket felkértek a segítségnyújtásra a keresésben. Miután a Rolnikról megpillantották a búvárt, aki 7 mérföldnyire Cap Griz Nes-től lebegett a víz felszínén, az AIS segítségével követték nyomon a mentést, mivel a monitorokon mind a hajót, mind a búvárt megfigyelhették.

A hajó megállt, és a fedélzetére emelte a búvárt, majd értesítették a Sundancert, amely a Rolnikhoz hajózott a búvárért. Az áldozat, aki a jelentések szerint jól érezte magát, így jutott vissza Dover kikötőjébe.