Vágólapra másolva!
Sajnos, ha hajszállal is, de lemaradt a továbbjutást jelentő második helyről a magyar korfballbajnok MAFC csapata a varsói Bajnokcsapatok Európa-kupája kelet-európai selejtező kvalifikációs tornáján.

A hétvégén megrendezett BEK kelet-európai selejtező csoportjának kvalifikációs tornáján a magyar bajnok MAFC korfballcsapata éppen csak lemaradt a továbbjutást jelentő második helyről. A varsói négyes tornán, hatalmas meglepetésre, az orosz Orloj csapata Znojmo végzett.

A magyar válogatott gerincét is adó MAFC hatalmas csatát vívott mindhárom meccsén, a győzelem azonban csak az örök rivális, házigazda lengyel bajnok ellen sikerült. Így a nyolcszoros magyar bajnok nem lehet ott a szlovákiai nyolcas döntőben.

A csapat legjobb női játékosa Molnár Nóra, míg a legjobb férfi játékos Pafféri Balázs volt.

- A védekezésünk remek volt, de sajnos támadójátékban nem tudtunk ehhez felnőni - értékelt Pafféri Balázs, a csapat kulcsembere - Ez betudható annak is, hogy a korfballban most vezettek be újfajta szabályokat, és maga a korf is az eddigi fonott fa helyett műanyagból van. Ez kicsit másfajta dobó- és lepattanószedő technikát igényel, amihez mi még nehezen alkalmazkodtunk. A részt vevő 4 csapat közti különbségek is csökkentek a korábbi évekhez képest. Kiegyensúlyozottabb lett a mezőny, főleg az oroszok leptek meg mindenkit csoportelsőségükkel. De nagyon küzdelmes, jó meccseket vívtunk, ami a jövőre nézve biztató, ha hozzászokunk az új szabályokhoz és korfhoz.

Vigasztalódásul az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág szerelmesei a tavalyi bajnokság második helyén végző Szentendre csapatának szurkolhatnak, amely vasárnap Londonban játszik a korfball UEFA-kupájának megfelelő Shield's Cup mérkőzésein.

Az eredmények:

Október 1., szombat
MS YMCA Znojmo - MAFC Budapest 15-10
AKK AWF Warszawa - Oryol STU 13-17
Oryol STU - MS YMCA Znojmo 19-14
AKK AWF Warszawa - MAFC Budapest 13 -17

Október 2., vasárnap
Oryol STU - MAFC Budapest 9-6
AKK AWF Warszawa - MS YMCA Znojmo 15-18

A kelet-európai selejtező-csoport végeredménye:

1. STU Orjol (orosz) 9 pont
2. MS YMCA Znojmo (cseh) 6 pont
3. MAFC 3 pont
4. AKK AWF Warszawa 0 pont

A nyugat-európai csoportból a német Adler Rauxel és az angol Invicta Sharks jutott be, és így a hét végén összeállt a januári BEK-döntő teljes mezőnye is, amely a következő:

Riviera KC - belga
MS YMCA Znojmo - cseh

Adler Rauxel - német
Invicta Sharks - angol
PKC/Café Bar Papendrecht - holland
NC Benfica - portugál
STU Orjol - orosz
SKK Prievidza - szlovák