Vágólapra másolva!
"Triatlon Tour" néven idén öt állomásból és egy budapesti gálából álló versenysorozatot indít útjára a hazai szövetség, melynek a kezdeményezéssel a sportág megújítása a célja.

- A kezdeti fellendülés után holtpontra jutott Magyarországon a triatlon, s az elöljárók az új versenyformával ezen a helyzeten igyekeznek változtatni. Mostantól ez lesz a szövetség kiemelt versenysorozata, ennek megfelelően a hagyományos helyszíneket építettük be a programba. - mondta Márkus Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnöke a Budapesten tartott keddi sajtótájékoztatón.

Márkus szerint a korábbi rendszer, amely a ranglistaversenyekre épült, ellaposodott, s ez indokolta a "Triatlon Tour" életre hívását. A versenyeknek külön rangot ad majd, hogy egyben országos bajnokságok és válogatók is lesznek, illetve csaknem 5 millió forintot osztanak szét a legjobbak között.

Az öt helyszín Tiszaújváros (május 13-14.), Balatonfüred (május 27.), Szombathely (július 1.), Balassagyarmat (július 15-16.) és Fadd-Dombori (augusztus 5.) lesz, a legjobbak pedig szeptember 17-én egy gála keretében a Margitszigeten is összemérhetik erejüket. A pontversenybe, melynek alapján kialakul a budapesti viadal mezőnye, minden triatlonistának a három legjobb eredménye számít majd bele.

Forrás: Sportpiac



Szekeres Imre, az MTSZ elnöke kifejtette, hogy jelenleg három fontos feladata van az általa vezetett szervezetnek: az olimpiai felkészülés, az utánpótlás-nevelés koordinálása, valamint a sportdiplomáciai szerep erősítése. Úgy érzi, következetes és kitartó munkával ezekkel nem is lehet probléma.

- Világos és egyértelmű kritériumok alapján lehet bekerülni a 2008-as pekingi ötkarikás játékokra készülő válogatott keretbe, míg az utánpótlás biztos alapokon nyugszik, köszönhetően annak, hogy a triatlon bekerült a Sport XXI. programba. A sportdiplomácia területén sem állunk rosszul, hiszen Márkus Gergely az európai szövetség főtitkára, s az athéni után a pekingi olimpián is ő lesz a triatlonversenyek igazgatója - mondta Szekeres.