Társoldalunk:

Schirillának láncfűrésszel vágtak utat a Dunán

2006.01.28. 16:14

Ifj. Schirilla György szombaton Ráckevénél igazi közönségszórakoztató úszással zárta idei "jeges-fürdős" sorozatát.

Az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása megtette hatását, ugyanis a ráckevei Duna-ág teljesen be volt fagyva, a zsilipeket pedig lezárták, így a jégtörő hajók ezúttal nem segíthettek a sportembernek. A kísérlet persze nem maradt el, köszönhetően a helyi tűzoltóknak, akik reggel 8 órától láncfűrésszel, több órán keresztül dolgoztak azért, hogy szabaddá tegyenek egy 60 m hosszú, 15 m széles szakaszt a jégben.

"Ez most teljesen eltérő úszás volt az eddigiektől. A vízben töltött 18 perc során elsősorban arra törekedtem, hogy szórakoztassam a szép számban kilátogató érdeklődőket. Többször kiúsztam oldalra, a megtisztított zóna szélére, felmásztam a jégre, de a sávban bennhagyott jégtáblákat is használtam, azokról integettem az embereknek. Persze miután kijöttem, akkor vettem csak észre, hogy teljesen összekarmolt a jég, minden porcikámat sebek díszítik, de megérte. Nagyon jól sikerült, azt hiszem, méltó lezárása volt ez az idei sorozatnak" - mondta a sportember, hozzátéve, hogy lemérték a jégvastagságot, amely 36 cm Ráckevénél.

A jeges folyót megszakítás nélkül hetedik éve meghódító Schirilla idén Vácnál, majd Bajánál, a múlt héten pedig Nagymarosnál úszott. A sportember elsődleges célja idén is a hagyományőrzés volt - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK