Vágólapra másolva!
Síparadicsomot kívánnak teremteni a távolkeleti Kamcsatka vulkanikus hegyeiben, azzal a távlati céllal, hogy valamikor ott rendezzék majd meg a téli olimpiát - jelentette be Franciaországban a kemény időjárásáról ismert orosz régió kormányzója.

Mihail Maskovcev kormányzó 40 másik orosz tartomány vezetőivel érkezett a cannes-i MIPIM nemzetközi ingatlanszalonra, és ott tárta fel a tervet az AFP hírügynökségnek.

A 150 ezer négyzetkilométeres kamcsatkai régióban 350 ezer ember él, de jelenleg csak az extrém turizmus és a jegesmedve-vadászat szerelmesei látogatják - főleg amerikai kalandvadászok.

A síparadicsom felé az első lépéseket Petropavlovszk közelében egy 24 millió dolláros (mintegy 5,2 milliárd forint) sípálya-komplexum, továbbá egy 15 millió dolláros szálloda felépítése jelentené - ehhez toboroz beruházókat a kormányzó.

"Kamcsatkában évente nyolc hónapig tart a tél, biztos a bőséges hótakaró a vulkánok oldalán, a gejzírekben és természetes vízfolyásokban bővelkedő völgyek fölött" - csábította Alaszkába a jövendő francia turistákat Maskovcev.