Vágólapra másolva!
Egy francia sportolónő teljesen egyedül vág neki az Indiai-óceánnak, hogy Ausztráliából jusson át Madagaszkárra, ám csöppet sem mellékes - mindezt szörfdeszkán készül teljesíteni.

Nem állnak messze Raphaela Le Gouvellótól a csúcskísérletek, ugyanis 2003-ban a francia már átszelte a Csendes-óceánt külön erre a célra épített szörfhajójával (a 7169 km-es távot 89 nap és 7 óra alatt teljesítette), 2002-ben pedig Marseille-ből szörfözött át Tuniszba.

Raphaela most egy kicsit nagyobb fába vágja a fejszéjét, hiszen az Indiai-óceánra vetett szemet. Olyan rekord a célja, amit azelőtt még soha senkinek nem sikerült teljesítenie, azaz mindenféle segítség nélkül, teljesen egyedül vág neki az óceánnak.

Az igencsak tapasztaltnak mondható extrém sportoló március 13-án érkezett Ausztráliába, hogy a megfelelő előkészületek után, április 5-én útnak indulhasson Exmouthból - egyedül, kiszolgáltatva a szelek szeszélyének. Várhatóan a Madagaszkárhoz tartozó Réunion-szigeten fejezni majd be odüsszeiáját, valamikor júniusban.

"Mindig újabb és újabb megpróbáltatásokra kell felkészülnöm, akárhányszor csak útnak indulok, mert nem tudhatom, milyen meglepetéseket tartogat számomra az óceán, nem beszélve arról, hogy mentálisan végig a maximumot kell nyújtanom, mert az életem forog kockán"- nyilatkozta Raphaela a csúcskísérletet megelőző sajtótájékoztatón.

Forrás: Sportpiac

Raphaela Le Gouvello

A svéd Anders Svedlund 1971-ben 64 nap alatt evezte át az Indiai-óceánt, míg Simon Chalk 32 évvel később 103 napot szenvedett a nyílt óceánon, pedig ugyanazt az útvonalat tervezte, mint svéd kollégája.