Társoldalunk:

Jelentés a Himalájából - 9.

2006.06.01. 14:58

Napok óta nem kaptunk semmi hírt a Dhaulagirire indult magyar expedíció tagjaitól. Szerencsére csak technikai problémák miatt! A csapat minden tagja egészséges, sőt, egyre közelebb kerülnek álmuk megvalósításához!

Május 7.:
5-én délután elértük az alaptábort, azóta berendezkedtünk, és holnap reggeltől indul a hegymászás, azaz elkezdődik a táborok építése. Az időjárás viszonylag tűrhető, a nap első fele mindig szép, a második pocsék. Az alaptábor környezete gyönyörű, megtörtént az első csúcsmászás is, Kazah barátaink tették. Az egyik spanyol expedíció azonban megelégelte a viharokat és a fagysérüléseket, rendeltek egy helikoptert, hogy mindenestől elhagyják az alaptábort. Szerencsétlenségükre a helikopter, mintegy 50 m emelkedés után visszazuhant, megsérült, de óriási szerencséjükre, senkinek semmi baja nem lett. Egy másik helikopterrel mentek le végül. Rövidesen jelentkezem, csak a generátort és az e-mail rendszerünket kell rendbe szedni.

Május 8.:
ÁLL AZ 1-ES TÁBOR 5840 MÉTEREN!
Az Erőss Zsolt, Babcsán Gábor, Ugyan Anita, Mécs László négyes helyezte el! Holnap reggel jönnek vissza az alaptáborba!

Május 9.:
Ma reggeltől mindenki, ismét az alaptáborban van! Az idő elromlott, tehát pihenés következik 1-2 napig! Kisebb hasmenéseket leszámítva, mindenki jól van!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK