Vágólapra másolva!
A Margitszigeten június 9-11. között rendezik meg a 2. Szigeti Sportvarázs környezetvédelmi és sportnapokat. A sportos hétvégéhez kedvet kapókat negyven sportág kilencven eseménye várja.

A Budapest Főváros önkormányzata által szervezett Szigeti Sportvarázsra elsősorban a családokat és a diákokat várják a rendezők. Az érdeklődők június 9-11. között a Margitsziget nyolc legismertebb pontján találkozhatnak különféle színes programokkal. Többek között lesz streetballtorna, lehet nevezni strand- és parkröplabdázásra, strandfocira és a kézilabda-bajnokságra is. Ami a "vizes kínálatot" illeti, a Palatinuson raftingolás, a Hajós Alfréd-uszodában búvárkodás jelenti programot, s természetesen a Duna sem maradhat ki a sorból: a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják az evezős- és a sárkányhajókat.

Mindezek mellett a sporttánctól a munkakutyákig, a történelmi íjászoktól a rádiós rókavadászatig számtalan bemutató is igyekszik kedvet teremteni a sporthoz és a mozgáshoz. Akinek pedig szurkolni támad kedve, az a magyar-amerikai vízilabda mérkőzésen, nemzetközi rögbi tornán, vagy éppen a színész-újságíró labdarúgó-rangadón teheti meg.

Eközben az "egészségszigeten" folyamatos fittségi próbákat és szűrővizsgálatokat tartanak, s az érdeklődők a szökőkútnál egy biofaluban ismerkedhetnek az egészségmegőrzés tudományával.

A rendezvénysorozatra kilátogatók a Margitszigeten találkozhatnak a magyar sportélet számos jelenlegi és korábbi kiválóságaival, olimpiai és világbajnokkal: többek között a kajakos Gyulay Zsolttal, a kenus Wichmann Tamással és Pulai Imrével, az öttusázó Fábián Lászlóval és Simóka Beával, s a női vízilabda-válogatott tagjaival is.

A Szigeti Sportvarázs június 9-én 12.30-kor a Palatinus strandon a Ritmo Batacuda Band hangulatkeltő dobos programjára, a Testnevelési Egyetem torna csoportjának a "Régi idők tornája" című bemutatójára, illetve a Cheersy pom-pom show-jára indul.