Vágólapra másolva!
Átadták a mintegy félmilliárd forintos beruházás eredményeként felépült tanuszodát Pécsváradon, melyet Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke avatott fel pénteken.

A fejlesztés sikere jellemzi Baranya megye, a város és a kistérség kiváló együttműködését, és jó példa arra, miként lehet egy nagyberuházást politika és szembenállás nélkül, a lakosság gyarapodása érdekében megvalósítani - mondta a házelnök ünnepi beszédében.

A Pécstől mindössze tizenöt kilométerre fekvő Pécsvárad az elmúlt időszakban bizonyította: előnyt tud kovácsolni egy nagyváros közelségéből. Szorgalmának köszönhetően modern infrastruktúrával és már egy tanuszodával is büszkélkedhet, továbbá készen áll arra, hogy a Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa programból is kivegye a részét.

Szili Katalin a tanuszoda-átadás kapcsán örömének adott hangot, hogy a városban és térségében felnövő nemzedékeknek mostantól nem kell Pécsre, vagy Bonyhádra utazniuk, ha úszni szeretnének tanulni, helyben is lehetőségük nyílik a szükséges tudás megszerzésére, az egészséges életmód gyakorlására.

A tanuszoda összesen 485 millió forintból, a kormány 436 millió forintos címzett támogatásával és az önkormányzat által biztosított önerőből épült meg.

A pénzből a kivitelező tizenhat hónap alatt huszonöt méter hosszú, hatsávos, feszített víztükrű medencét, mellette lelátót, öltözőket és egyebek mellett orvosi szobát alakított ki.

A helybéliek különleges eseménnyel ünnepelték az uszoda átadását. Száz tanuló és harminc felnőtt csütörtök délutántól péntek délig, felváltva, összesen 2006 percet úszott a medencében.