Társoldalunk:

Csúcsokat döntenek az extrém vasalók

2006.09.06. 14:07

Immár jóval túl vannak a 100 méteres mélységen eme új "sportágnak" a megszállottjai.

A 100 méteres álomhatárt az első alkalommal Lousie Trewavas törte át. Az angol hölgy - aki egyben a Diver magazin népszerű szerzője is -, a rekordkísérletek manapság legdivatosabb helyszínén, Dahab közelében állította fel a vasalódeszkáját. Ám, a két évvel ezelőtt elért csúcs sem lehetett örökéletű, ez év júliusában, a szintén brit John Rudolf, szintén Dahabban vasalt a víz alatt 129 méter mélyen.

Az extrém vasalás rekordjait számon tartó Extreme Ironing Bureu honlapján, a hír mellett a videofelvétel is letölthető az új rekordról. Természetesen Louise Trewavas fülébe is eljutott a hír, ám felvette a kesztyűt. Mivel nem csak technikai búvár, hanem önérzetes hölgy is egyben, érezte, hogy cselekednie kell, és vissza kell szereznie a rekordot a nők számára.

Visszatért hát Dahabba, már augusztusban és ezúttal 137 méteren látott neki a munkának. Az EIB honlapjának tanúsága szerint az nem lepte meg a szerkesztőket, hogy Lousie visszahódította a rekordot, de hogy ilyen gyorsan, már inkább érdekes. A merüléshez a búvár egy APD Inspiration újralégzőt használt. Természetesen a Divernek is nyilatkozott a merülés után a boldog csúcstartó: "A rekordok azért vannak, hogy valaki megdöntse őket, de a srácoknak fel kell kötni a gatyájukat, ha engem akarnak legyőzni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK