Vágólapra másolva!
A számok magukért beszélnek: összesen csaknem 14 000 m szintkülönbséget és 243 km távot kellett a versenyzőknek nyolc nap alatt megtenniük erdei vagy éppen sziklás turista utakon, míg a dél-német Obersdorfból a napfényes itáliai Vinschgau-ba értek.

A német GORE-TEXTM Transalpin-Run 2006 útvonala négy országon, az Alpok legszebb tájain át vezetett. A nyolcnapos verseny rendkívül emberpróbáló teljesítményt követelt meg a részvevőktől, még ha a csodálatos alpesi panoráma némi vigaszt nyújtott is a küzdelem során. Németországból, Ausztrián és Svájcon keresztül, egészen Olaszországig a versenyzőknek naponta hat és negyvenégy km közötti távokat kellett lefutniuk, s volt olyan nap, amikor egyszerre 2500 méternyi szintkülönbséget tettek meg.

A versenyen száztizenhat kétfős csapat indult, amelyek a világ huszonkét országából érkeztek az Alpokba. A magyarokat ezúttal két csapat is képviselte. Czibók Ágnes és Kovács Krisztina a női, Tengredi Zita és Virág Viktor pedig a vegyes kategóriában értek el szép eredményt: előbbiek bronz-, utóbbiak ezüstéremmel tértek haza.

A két csapat nagyszerű teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert a német, osztrák és olasz rutinos "alpesi" futókkal egyenrangú teljesítményt nyújtottak. Az azonban nem okozott nagy meglepetést, hogy a férfi mezőnyben az olasz Alpokban fekvő kisvárosból, Trentinóból érkezett páros könnyedén - mindössze 25:35:53 óra alatt lefutva a nyolc kőkemény szakaszt - megszerezte az aranyat, ahogy a vegyes és a női kategóriában is hegyekhez szokott csapatok arattak győzelmet. Magdalena Schiffer és Markus Friedl (Naturpark Lechtal Team) mindössze fél órával előzte meg az Alpen Cross Team-et, azaz Tenderdi Zitát és Virág Viktort, akik 32:17.36 óra alatt teljesítették a távot, Irene Senfter és Annemarie Gross dél-tiroli női páros pedig 34:33:46 óra alatt ért a célba. A másik magyar csapat, a Tengerszem Team 38:18:37 órás összesített idővel végzett a harmadik helyen.