Vágólapra másolva!
Pénteken, november 24-én kezdődött a II. Conrad Electronic Cup - Hungarian Curling Open elnevezésű nemzetközi curling torna Budapesten, ahol a dobogó valamennyi fokát magyar versenyzők foglalták el.

Legutóbb múlt év decemberben rendeztek nemzetközi curling bajnokságot Magyarországon - akkor hat külföldi és tíz magyar csapat részvételével -, amely a kanadai Boronkay Team győzelmével zárult.

Idén kilenc vendég alakulat érkezett a tornára - Francia-, Lengyel- és Horvátországból, Andorrából, Szlovákiából és Ausztriából -, akiket a magyar köztársasági kupa első hét csapata fogadott.

A Jokers csapat tagjai először szerezték meg az első helyet magyar versenyzők hazai pályán rendezett nemzetközi curling bajnokságán. Mi több, a dobogó alsóbb fokain is magyarok álltak vasárnap. Az ezüstérmet a női Wallis SC Women, a bronzérmet pedig a Jégmadarak játékosai vihették haza. Szintén elődöntős, végül a negyedik helyen végzett a junior férfi válogatottunk.

Ám a - jogos - győzelmi mámor után férfi és női válogatott játékosaink tüstént kezdhetik a felkészülést az Európa-bajnokságra. A három hét múlva, december 8-án kezdődő tornára Bázelben kerül sor, ahol mindkét csapat feltett szándéka az "A" ligába való bejutás.

Hétvégi eredmények:

1. Jokers (HUN)
2. Wallis SC Women (HUN)
3. Kingfishers (Jégmadarak HUN)
4. Roxer Junior Men (HUN)
5. Airport Bratislava (SVK)
6. CC Traun-Schagerl (AUT)
7. CC Bratislava (SVK)
8. Nikifor Krynica (POL)
9. Cool CSE (HUN)
10. CC Zagreb (CRO)
12. Wallis SC Men (HUN)
13. Provice (HUN)
14. Saint Gervais (FRA)
15. Andorra (AND)
16. Zaprudje (CRO)