Társoldalunk:

Karitatív vitorlásverseny aknamentesítő hajóval

2017.05.26. 07:46

Balatonakarattyán a Kerekes Regattával kezdődik meg szombaton a LáriFári Alapítvány által szervezett, nehéz élethelyzetben lévő gyermekeknek szóló karitatív vitorlásverseny-sorozat.

A rendezvény helyszíne a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központja, a résztvevő hajók egyike a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred Baja nevű aknamentesítő naszádja lesz.

A MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ közleménye szerint a hagyományteremtő szándékkal elindított kezdeményezés célja, hogy versenyprogramok segítségével, élményterápiás céllal, a lelki rehabilitációt elősegítve egész napos kikapcsolódást biztosítson a bármely okból nehéz élethelyzetben lévő gyermekek és családtagjaik részére.

Most egy új feladat vár a BajáraForrás: Hajoregiszter.hu/Balogh István

Az ötödik alkalommal megrendezett eseménysorozat fővédnöke Litkey Farkas, tizenkétszeres Kékszalag-győztes, világbajnok vitorlázó.

A versenysorozat programja szombaton Balatonakarattyán már délelőtt elkezdődik, a vitorlásverseny mellett a kikötőben változatos parti programokkal, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal várják az érdeklődőket - olvasható a közleményben.